Utflykter att göra i Helsingborg

Helsingborg är en stad som lockar många turister årligen. Även om Helsingborg inte är den största i Skåne, eller landet över huvud taget, finns det trots det en hel del saker att göra. Särskilt bra passar dessa utflyktsmål på sommaren med en filt och en picknickkorg. På vintern passar det kanske bättre med tjocka kläder och en värmhållande termokopp med kaffe eller varm choklad.

Följande utflykter passar inte bara den som turistar i staden, utan även den som bor där. Har du varit på en utflykt vid någon av följande platser?

Kärnan

Kärnan är ett utsiktstorn som gör sig bra som utflyktsmål för hela familjen. Ingen hiss finns, så för att komma upp i toppen krävs det att man går upp för en lång och smal spiraltrappa. Väl uppe möts man dock av en fantastisk utsikt.

Kärnan byggdes redan under 1300-talet. Då var det en del av en större anläggning av stor betydelse i det medeltida danska riket. Idag är det en stark symbol för Helsingborg. Att besöka Kärnan är gratis om du nöjer dig med att stanna på första våningen. Vill du njuta av den magnifika utsikten behöver du betala en entréavgift på 50 kronor.

Musik och evenemang

I Helsingborg finns en rad olika scener, både större och mindre, för den som vill uppleva teater, musik eller andra shower live. Till exempel finns Helsingborg Arena, där de stora aktörerna håller till. Är man intresserad av musik, finns även musikaffärer i staden att besöka. Som turist kanske man inte köper en elgitarr och en förstärkare, utan nöjer sig kanske med en gitarrstämmare (som är betydligt lättare att få med på flyget, tåget eller i bilen). Oavsett vad som köps kan det vara roligt för den intresserade som besöker staden.

Kullaberg

Visserligen ligger Kullaberg ungefär 45 minuter bort från Helsingborg med bil, men för den som gillar äventyrliga utflykter finns det knappast något bättre i närheten.  I Kullaberg kan man syssla med bland annat bergsklättring, surfing och skärmflygning. För den som föredrar något lugnare aktiviteter finns exempelvis golf, vingårdsbesök, ridning och vandring. Urvalet är helt enkelt stort.

Här finns även trevligt fiske. Fiskelägena Mölle och Arild brukar beskrivas som ”pittoreska”, vilket gör att fisketuren förmodligen blir en härlig upplevelse – även om ingen fisk nappar på kroken.