Besök Glassfabriken

Glassfabriken bjuder på en smakupplevelse utöver det vanliga. Här finns glass gjord på kreativa recept och, om du testar på de mer ovanliga smakerna, kanske du faktiskt hittar en helt ny favorit. Här finns till exempel Amaretto, Dulce de Leche och flädersorbet. Perfekt – även för den mest kräsne glassätaren.

Tidigare var Glassfabriken belägen på kajen vid Kvickbron. Till följd av ett bygge har de dock varit tvungna att flytta över till andra sidan bron. Det är dock inte särskilt långt, och den som är i Helsingborg och vill njuta av lite glass, bör definitivt ta sig tiden att göra den korta resan över bron. Skulle man inte känna finns andra bra glasställen i staden. Ett annat alternativ är ju att helt enkelt skicka glass med sms – men som turist vill man ju ändå upptäcka staden man besöker.

Sortiment

Som nämnt i inledningen finns här många olika smaker att välja mellan. Totalt har de ungefär 50 recept som de gör glass på. Dock bör man känna till att alla dessa inte finns samtidigt i butiken. Normalt sett har de ungefär 20 olika smaker framme samtidigt. Det här innefattar då även mjukglass, ”vanlig” glass, Sorbet och Yoghurt. Mjukglassen finns endast i fem smaker – väljer man den vanliga gräddglassen finns ett större urval att botanisera i.

Gräddglassen

Som nämnt i inledningen finns här något för alla att testa på. För den som gillar frukter och bär finns till exempel hallon, citron och banan, medan den som är mer inne på choklad kan äta Gianduia, som är en glass med mörk nougat.

Den som vill testa mer exotiska smaker kan till exempel beställa glass med romrussin. Eller varför inte bara ta en Panna Cotta med bär? En annan populär efterrätt på menyn är Tiramisu. Här finns något för alla att testa på.

Yoghurt

Yoghurten är givetvis så kallad Frozen Yoghurt och serveras antingen i bägare eller i strut – precis som vanlig gräddglass. Glassfabriken har sålt detta sedan slutet på 1990-talet och har den alltså fortfarande på menyn. De blandar den med olika bär och frukter för att skapa ett resultat som mest påminner om sorbet, fast mer syrlig och med lite annorlunda konsistens.

Sorbet

Sorbeten finns i sex olika smaker, där hallon är exempel på en smak som är väldigt populär. En lite mer ovanlig smak på menyn är Havtorn, med bär som kommer direkt från Kvidinge.

Glasstårta

Något annat som Glassfabriken gör är att tillverka glasstårtor på beställning. Den som är turist i Helsingborg kanske inte hinner få den gjord, beroende på hur lång vistelsen är, men bokar man i tid finns det givetvis möjlighet till detta. Glasstårtan är gjord på deras egen glass och kan göras efter eget motiv och egenvalda smaker.