Kajaker och kanoter

Med närheten till havet och ett flertal vattendrag finns möjligheten att både hyra kanoter och kajaker på ett flertal ställen i Helsingborg. Är du nybörjare bör du hålla dig till mindre sjöar men med lite erfarenhet kan en havstur rekommenderas. Det finns även fina kanotleder som man kan paddla oavsett om man har lång erfarenhet eller sätter sig i kajaken för första gången.

Kajakkurser

Alla kan paddla kajak – men för en total upplevelse och större paddelglädje rekommenderas att gå en kortare kajakkurs. Det finns två kurser att välja på hos en av de större företagen inom branchen. Salt är för de som nyss börjat paddla eller av annan anledning vill hitta basic-nivån. Seastar är för de som har grundkunskapen och vill lyfta sin paddling ett steg framåt. Det finns även en påbyggnadskurs, Resquestar, som är en räddningskurs. De två första kurserna kan man gå över en helg. Läs mer och boka via Aterra.se

Hyra Kajak

Aterra erbjuder även uthyrning av kajaker och kanoter (samt försäljning). I utbudet finns både stabila och lite större plastkajaker samt betydligt mer avancerade surfskis samt paddleboard. Priset beror på produkt och antal dagar. Att hyra en havskajak en heldag kostar ca 400 kr och om man hyr flera dagar sänks priset till 350 kr per dag. Vid hyra ges en handpenning som betalas tillbaka när kanoten lämnas tillbaka.

Hitta inspirationen via Sveriges största profil

Fredrik Wahlén började med forspaddling i 12-års åldern och blev sedan helt fast i sporten. Därefter blev det kanotgymnasiet och en gedigen lista på medaljer. Han har vunnit guld i samtliga tävlingar som anordnats i Sverige under hans tävlingstid. Bland annat Master of Water, Totala Sverigecupen samt Nordiska Mästerskapen. I en artikel hos hans sponsor (Svenskt Kosttillskott) berättar Fredrik att tjusningen i sporten handlar om oförklarliga naturupplevelser samtidigt som det är en tydlig adrenalinkick. Läs mer om Fredrik Wahlen.

Fredrik utövarr främst kanotslalom vilket är en sport som liknas med slalom men som sker i en kanot och i en fors. Det gäller därmed att ta sig så snabbt som möjligt från start till mål men samtidigt följa de pinnar som markerar ut banan.