Helsingborg nöje

Nöjen

Bad

Helsingborg har en flera mil lång kust och här finns mängder av fina badplatser. Det är faktiskt så att det finns människor som badar året runt här. Med hjälp av bastu och uppvärmning är det inga problem att hoppa i havet för en simtur även vid juletid.

Några av de finaste badplatserna är Domsten i norr och Fortuna i söder. Domsten är uppdelat i tre områden; Domsten södra, Domsten norra och Domsten hamn. Här kan man välja stränder med sten eller sand och här finns ett antal mycket långa bryggor. Här finns grillplatser, kiosk och toaletter. Fortuna har en härlig sandstrand och här finns också en lång brygga, toaletter och grillplatser.

Helsingborg har också en del vackra havsbad som ligger mycket centralt i staden. Dessa kan man nå genom att gå och cykla. Här ligger Öresundsbadet, Järnvägsmännens brygga och Parapetenbadet. På Järnvägsmännens brygga har man byggt ett stort trädäck där man kan sitta och sola sig och kring områden finns ett antal restauranger som är öppna under sommarhalvåret. Här finns dusch, lekplats, grillplatser och kiosk. Järnvägsmännens brygga är en mycket populär badplats i Helsingborg. Här finns också det, under vintern flitigt besökta kallbadhuset som mycket fyndigt kallas “Kallis”.

Karate i Helsingborg

Det är härligt att röra på sig och träna upp kroppen. Den som tycker att det skulle vara trevligt att prova på kampsporten karate kan besöka Helsingborgs Karateklubb. Om man har möjlighet att stanna en längre tid i Helsingborg kan man prova på att delta i en kurs. Helsingborgs Karateklubb anordnar också en del event som kan kan besöka. Klubben arrangerar även sommarläger. Tränar gör man på Magnus Stenbocksskolan på Hjalmar Forsbergs Gata 2 och det går också att kontakta klubben via telefon nummer 042 – 400 12 02.

Golf

Den som är intresserad av att spela golf kommer att upptäcka att Helsingborg är ett golfspelarnas mecka. Här i nordöstra delen av Skåne finns mer än 30 golfbanor i natursköna omgivningar. Man behöver inte resa långt för att hitta en trevlig golfbana att spela på. De golfbanor som ligger placerade vid kusten har ibland starka vindar som kommer in från havet och detta kan bli något besvärande för golfspelaren.

En liten bit utanför Helsingborg ligger Allerums golfklubb som har en 18-hålsbana i en mycket vacker miljö. Här finns också en restaurang och en liten golfshop. Cirka en mil från Helsingborg ligger Lydinge golfklubb. Denna golfbana invigdes så sent som år 2004 och har 18+7 hål. Helsingborgs golfklubb har en mindre 9-hålsbana och den ligger mycket vackert placerat på sanddynorna vid den skånska kusten. På detta område har det spelats golf ända sedan 1800-talet. Det vackra klubbhuset har blivit kulturminnesmärkt.