Helsingborgs musikliv

Helsingborgs musikliv

Det finns en hel del som turist att göra i Helsingborg. Bortsett från musikaffärer där man kan köpa allt från munspel till gitarrsträngar, hålls också musikevenemang regelbundet i staden. Det finns alltså saker att göra både för utövare och för dem som helst lyssnar.

Nedan följer tips på vad man kan göra i musikväg när man besöker Helsingborg:

Helsingborgs konserthus

Helsingborgs konserthus är för den som gillar klassisk musik, eller för den som bara vill ha en maffig upplevelse att tänka tillbaka på. Här uppträder regelbundet etablerade artister, där bland annat musikalen Från Broadway till Duvemåla kan räknas till ett av de verk som har bokats till scenen.

Ett annat känt namn som har bokats hit är Jill Johnson. I övrigt hålls skolkonserter och familjekonserter här.

The Tivoli

The Tivoli kallas inte sällan för navet i Helsingborgs musikliv. Ofta hyser de artister av den lite större storleken där rockbandet ZZ Top är ett exempel. Under en kväll här kan man med fördel kombinera livemusik med god mat i restaurangen.

Ett tips är att välja deras konsertmeny där man fritt kan välja mellan mat och dryck från deras a la cartémeny. Tänk på att det kan vara långa köer vid slutsålda konserter. Ska du se en populär artist efter sommaren, kan det vara bra att förbereda sig genom att packa ner en bra höstjacka och lite snacks till exempel.

Telegrafen

Även hos Telegrafen kan man kombinera livemusik med god mat. Här finns deras ”pubkrubb”, med rätter från alla världens hörn. Livemusiken hålls på lördagseftermiddagarna med spridda genrer. Fri entré.

Telegrafen var en av de första engelskinspirerade pubarna i Sverige och öppnade 1989. Under åren har de utvecklat ett format som de tror att gästerna gillar. I det formatet ingår just livemusik.