Helsingborgs äldsta konditori

Helsingborgs äldsta konditori

Helsingborgs äldsta konditori, Conditori Signe Bergqvist- Kafferepet, ligger mitt i staden och är ett måste att besöka för både Helsingborgare så väl som turister. Med sitt centrala läge är det ett perfekt ställe att ta en fika på som paus i shoppingen eller andra nöjen.

Konditoriet har varit verksamt ända sedan 1889. Under de här nästan 130 åren har kunskap och yrkesskicklighet gått i arv från ägare till ägare. Inte bara hos de anställda har kunskap utvecklats – även kunderna har genom flera generationer träffats här och samtalat och utbytt idéer.

Sortiment

I sortimentet kan allt mellan frukost, varm och kall mat, choklad & marsipan till tårtor och andra bakverk hittas. Marsipanen (som likt sockerpasta ofta används för att täcka tårtor med) kan köpas kombinerat med tårtorna som överdrag eller som egna bakverk i form av bland annat marsipangrisar. Även andra vackra och goda marsipanskulpturer finns i form av nallebjörnar, grishuvuden till julbordet och andra djur som tuppar och kor. För de som själv älskar att baka finns här mängder av inspiration.

Bland de andra bakverken hittar man klassiker som Gustav Adolf-bakelsen eller vaniljhjärtan. Även en hyllning till stadens fotbollslag kan noteras i HIF-bakelsen.

Är man sugen på något mer matigt finns ett utsökt utbud av både kalla och varma mackor samt sallader. Mackorna finns med bland annat räkor, kalkon och skinka och finns i både ljust och grovt bröd.

Hitta hit

Konditoriet ligger väldigt centralt, endast ca 700 meter från centralstationen. Följ bara Järnvägsgatan, som sedan övergår till Drottninggatan och gå förbi Sundstorget. Efter cirka 8 minuters promenad har du konditoriet på vänster sida.

Adress:

Signe Bergqvist / Kafferepet

Drottninggatan 17

252 21 Helsingborg

Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 7.00-18.00
Lördag: kl. 9.00-16.00
Söndag: kl. 9.00- 16.00